vineri, 28 martie 2008

perla zilei- "creieri servere"

Perla zilei descoperita mai devreme pe un site de anunturi: "creieri servere la orice jocuri"... Sunt doua variante aici: ori cel care a dat anuntul e fiu de administrator de bloc, ori si-a petrecut orele de limba si literatura romana prin net-cafe-uri, ceea ce nu-i chiar atat de grav, daca se pricepe pe bune la jocuri. Dar in cazul in care se pricepe la ceva si scoate bani din asta, daca stie ca are lacune in alta parte, sa-si angajeze o secretara (cel putin licentiata in filologie) sa-i publice anunturile pe net, sa nu-i mai suportam noi cuvintele izvorate din creierii lui pane...

P.S. Si cand ma gandesc ca tocmai a murit Pruteanu, Dumnezeu sa-l ierte! Si asta exact in ziua asta a publicat anuntul!
P.P.S Pentru cel care a publicat anuntul: Omule, tu confunzi limba romana cu un iaz in care arunci prostovolul sa prinzi peste si tu de fapt prinzi o gheata plina de alge, te duci cu ea acasa si o pui pe masa, iti chemi nevasta s-o pregateasca, ea incearca sa-ti deschida ochii, tu ii dai una peste moaca: "taci fa, ca esti proasta!", aia saraca o fierbe si apoi va asezati la masa si muscati toti din gheata, convinsi ca aveti pe masa vreun peste nemaivazut! Si cand vine unu si va intreba ce mancati voi acolo, voi ziceti ca peste, ca doar are miros de balta. Asa si cu limba romana, cand te intreaba un strain ce esti, zici ca esti roman, ca doar traiesti in Romania, da' cand te aude vorbind sau cand citeste ce-ai scris, se uita in dictionar si nu intelege...Gata, nu mai pot! Imi vine sa urlu...

luni, 24 martie 2008

despre evrei

Foarte multi oameni au o perceptie gresita despre evrei, poate din cauza prejudecatilor celorlalti. Omul e un animal care imita ce vede in jur, nu sta sa gandeasca, sa analizeze prea mult, pur si simplu isi modeleaza comportamentul dupa turma. Acest lucru e valabil si pentru cei mai cititi dintre noi, sa nu se creada ca doar cei cu putina carte sunt usor influentabili. Am descoperit o carte care mi-a schimbat putin conceptiile despre evrei. Se numeste "Iudaismul- Foarte scurta introducere" si e scrisa de Norman Solomon. E genu' de carte care se poate citi si in metrou, in drum spre munca sau scoala(trebuie sa renuntati pentru cateva zile la Can-Can si/sau Libertatea, dar merita sa adaugati putina diversitate in viatza voastra). Ce mi-a placut la cartea asta e stilul simplu, accesibil in care e scrisa. De exemplu, capitolul 1 incepe cu urmatoarea fraza: "Este rosia un fruct sau o leguma?Pentru botanist, ea este, fara indoiala, un fruct, pentru bucatar, o leguma, dar ce-ar spunea oare rosia insasi? Daca s-ar putea gandi la aceasta problema, ar cunoaste, probabil, aceesi criza de identitate de care sunt capabili evreii atunci cand oamenii incearca sa-i vare intr-o camasa de forta ca rasa, grup etnic sau religie."

Cartea e "asezonata" si cu poze alb-negru(asa am aflat ca exista si evrei negri) si cu cateva povesti din Cabala si Talmud. Este o pilda de exemplu despre rabinul Baroka din Hoza care se plimba cu Ilie (profetul Ilie) prin targul Lefet. Rabinul era curios cine este "harazit lumii ce va sa vie"(adica cine o sa se mantuiasca). La un moment dat rabinului ii atrag atentia doi frati. Ilie ii spune ca acestia sunt haraziti lumii ce va sa vie. Atunci rabinul se duce la ei si ii intreaba cu ce se ocupa. Acestia raspund: "Suntem mascarici. Le aducem veselie celor abatuti. Si, in plus, atunci cand vedem doi oameni certandu-se, ne ducem si ii impacam". Povestiri simple, cu talc, care-ti merg direct in inima si-ti scurtcircuiteaza prejudecatile fara sa-ti dai seama. Aceste lucuri au fost scrise de oameni care au fost mai tot timpul exilati si marginalizati, fie de stapanirea romana, fie de alte stapaniri, crestine sau arabe. Cu toata istoria lor zbucuimata, evreii au avut si au o mare influenta in continuare, si nu numai datorita finantelor pe care le poseda, ci si datorita inteligentei lor peste medie.

miercuri, 19 martie 2008

faza zilei

un client suna la departamentul de relatii cu clientii al unei companii de telefonie mobila si zice: "am primit un sms din partea companiei X in care am fost anuntat ca am castigat o pisica!". no comment

duminică, 16 martie 2008

marturia neamtului care l-a doborat pe saint-exupery

In Le Figaro avem marturia pilotului de vanatoare german care l-a doborat pe Antoine de Saint-Exupery, autorul "Micului Print". Neamtul are acum 88 de ani si sustine ca el a tras in avionul pilotat de scriitorul francez in data de 31.07.1944. Daca ar fi sa dau crezare insa comentariilor postate pe site, ceea ce spune acest pilot nu este sustinut de arhiva Luftwaffe.

marți, 11 martie 2008

asa se face o reclama buna

Unii oameni mai si gandesc, si se pare ca majoritatea sunt concentrati in industria advertisingului. Nordicii gandesc la rece, si bine fac. O mostra de "reclama" pentru un proiect al Crucii Rosii.
http://www.horselstest.no/english/

joi, 6 martie 2008

pana si stelele ragaie!

Cica ar exista o stea, BP Piscium pe numele ei care "a inghitit o stea vecina si a emanat un nor propice pentru formarea unei planete, anunta NewScientist." Sunt pasionat de astronomie, dar nu cunosc mai multe lucruri despre Univers decat un om obisnuit care a trait acum cateva mii de ani. In imaginatia mea, steaua nesatula a ragait dupa ce a inghitit-o pe vecina ei. Avem in continuare si o posibila cauza a acestei lipse de maniere din partea stelei: "BP Piscum se afla la o distanta de 1000 de ani lumina de Pamant, iar discul de praf care o inconjoara are de 50 de ori masa Terrei." De asemena steaua este destul de tanara, sau cel putin de varsta medie si nu a apucat sa se cizeleze fiind atat de departe de lumea civilizata si mai ales inconjurata de atata praf...

Sursa articolului: suplimentul Zoom nr. 19, distribuit gratuit impreuna cu Jurnalul National din data de 24.02.2008

miercuri, 5 martie 2008

de.geaba- ziarul business standard

Presa romaneasca e in criza. Romanii nu au citit niciodata prea mult ziarele, iar acum in epoca internetului se citesc tot mai putine editii tiparite ale cotidienelor. Cred ca in final vor ramane 3 categorii de oameni care vor citi presa in continuare: cititorii fideli ai Can-Can, Libertatea, Click si alte ziare porno, care nu au internet si nici nu vor avea prea curand pentru simplul fapt ca nu au nevoie( fericiti cei saraci cu duhul!), oamenii de afaceri, care desi au acces la internet de mare viteza si la editiile on-line ale celor mai importante ziare din lume, vor rasfoi totusi in continuare si un ziar de business, la prima ora, la birou sau in drum spre munca; cea de-a treia categorie vor fi cei care astazi au peste 25 de ani, au crescut cu ziarele, folosesc si internetul, dar prima dragoste nu se uita niciodata.

Pentru cei amatori de lucruri de calitate, dar care nu vor sa plateasca, Business Standard le ofera posibilitatea de a primi timp de o luna ziarul acasa, fara nicio obligatie. Formularul de comanda se poate completa aici.

duminică, 2 martie 2008

de.geaba - servicii noi de la cosmote

Cosmote va lansa in curand un nou serviciu pentru utilizatorii sai. Utilizatorul va forma o sintaxa pe telefon (adica un cod din ala cu multe * * *) si va putea expedia un sms cu textul "ce faci?" oricarui client Cosmote. Se vor putea expedia 10 mesaje de tipul acesta intr-o zi, primul din ele fiind gratuit, iar celelalte 9 fiind taxate cu 0,01 euro fiecare. Partea frumoasa a acestui serviciu: e disponibil la aceleasi costuri si celor care se afla in roaming. E ceva sa trimiti din Anglia un mesaj pe zi gratuit in Romania, fie si numai cu textul "Ce faci?". Oricum, astept de la ei ceva mai mult, o marire a vitezei pentru internetul mobil sau cel putin o micsorare a tarifelor pentru acest serviciu cred ca ar fi binevenita.

View My Stats