miercuri, 2 aprilie 2008

Che a tinut primul discurs la congres

In aceasta dimineata Che a aterizat in Romania, pentru a participa la Congresul Tarilor Independente. El a sosit la Bucuresti cu Forza Aero Primera, avionul de stat al Cubei. A fost cazat la Hotelul Partizan de langa Gara de Nord. Prima vizita a facut-o la Spitalul Municipal, unde a schimbat cateva vorbe cu un amic mai vechi, Sorin Oprescu. Mai pe seara a iesit putin prin oras, nu au fost incidente pentru ca s-a barbierit inainte, nefiind astfel recunoscut. Totusi, din surse neoficiale am aflat ca de fapt poarta o barba artificiala.

La congres, Che a discutat cu ceilalti tovarasi despre revoltele de zilele acestea din America de Nord, unde elevii nu mai vor sa invete engleza, vor numai limbi de sorginte latina. Cand au cucerit continentul nord-american, Che si ai lui nu au vrut sa introduca cu forta limba spaniola, au pastrat materiile scolare exact asa cum erau. Au avut loc si mici incidente, in apropierea locului de desfasurare al congresului au aparut cateva grupuri de protestari care au agitat steaguri pe care scria "1984" si "Freedom to USA", insa au fost imprastiati rapid de militie. Protestarii vor fi interogati si apoi dusi in centre de reeducare, in Muntii Gurghiului, unde vor invata olaritul si vor mulge oile.

P.S. In acest moment se discuta introducerea scutului antiprostie, pentru ca zona libera California, singurul stat nord-american necucerit de Che, transmite prin statiile sale radio si prin sateliti filme si muzica de calitate indoielnica, fapt care pericliteaza educatia tinerilor spartani din Tarile Independente.

http://www.youtube.com/watch?v=5vQfw--NYuw

Niciun comentariu:


View My Stats