marți, 27 ianuarie 2009

supravieţuirea în bucureşti- lecţia 1

Câteodată mai circul şi cu ratb-ul şi se pare că unele lucruri nu se vor schimba niciodată. Printre aceste lucruri se numară şi mirosul specific emanat de oamenii străzii care în anotimpul rece se refugiază şi ei prin autobuze, tramvaie etc că, deh, ca tot omul, trag şi ei spre căldură. Ceilalţi călători puşi în faţa faptului împlinit încep să se strâmbe, să se ţină de nas, îşi ridică fularele până sub sprâncene, unii se mai şi albesc la faţă şi din moment în moment aştepti să leşine vreo domniţă sau vreun tânăr crescut în acvariu... Alo, mă aude cineva??? Există o soluţie mult mai simplă şi logică (nu, nu discutăm aici despre îmbrâncirea pe scări a împuţitului,-ei!). Este vorba de a nu mai inspira pe nas, ci pe gură. Nu cred că tre' să spun mai mult!

*prima utilizare a acestei metode este moca. Dacă însă vă prind apoi cu gura cascată prin autobuze, vă costă o bere pe fiecare :D

5 comentarii:

Anonim spunea...

daca nu ti-ai inregistrat drepturile de autor pot sa-ti folosesc metoda cat vreau , nu de alta dar am nevoie in 601

iuliansirbu spunea...

şi în 601 e nevoie? hmm, credeam că studenţii se mai spală...

Anonim spunea...

eu iti propun sa stai acasa. cu tine insuti.sau sa mergi cu metroul.si mai mult pe jos.ca nu e asa de greu.

iuliansirbu spunea...

@lula: să stau acasă? sunt un călător, nu pot sta acas! şi pe jos merg destul de mult, dar sunt zone neacoperite de metrou, aşa că mai nimeresc şi prin ratb. aşa se nasc ideile de post-uri pe blog, circulând!

Anonim spunea...

Odata cand eram eu intr-un exemplar de RATB si s-a urcat un batranel trist cu 6 geci pe el si 2 perechi de sosete suflecate peste pantaloni( desi eram in luna lui cuptor :P ), o geanta soioasa pe un umar si un sac de gunoi pe un altul si s-a asezat linistit pe un scaun sa doarma si sa viseze frumos, s-a produs o adevarata rascoala. Au vociferat oamenii, i-au batut soferului in geam, au deschis toate geamurile posibil de deschis, a devenit omu subiect general de conversatie.. si pana la urma, la a 3-a statie s-a dat jos soferu si l-a impins din autobuz. Apoi, el se uita buimac de pe trotuar prin toate partile, nerecunoscand zona si luand-o taras in dracu stie ce directie ( ca ma tot intrebam unde o sa ajunga sa doarma la noapte )iar aerul deveni respirabil. Totusi, credeti ca o sa se intample ceva si in tara asta sa aiba cineva grija de ei, sau grija sa nu se mai ajunga aici ?
Eu pot sa respir pe gura 5 minute, sau sa mi tin respiratia dar cati oameni mai pot dormi pe strazile noastre, locuri boeme de promenada ??!


View My Stats