duminică, 1 iulie 2007

distras

Nu mai iesise de mult timp pe balcon sa fumeze o tigara...se vede altfel cand fumezi...si nici nu tre' sa gandesti prea mult...a incercat sa gasesca steaua polara si caru mare(nu era prea greu, isi adusese aminte de ce-l invatzase bunicu'). Nuj' de ce, se gandea ca daca americanii au zgarie-nori, noi avem zgarie-branza...pm, nu are nicio legatura, da' astfel de ganduri ii treceau prin cap. Se uita si la luminile orasului semi-adormit, se gandea ca s-a plictisit, ca trebuie sa evadeze din cutia asta de beton. Da' unde? Daca ar avea bani o sa plece departe, pe o insula pustie...ce ar lua pe insula asta? Nu, isi sterge gandu asta din minte, mai bine s-ar face cersetor! Da, asa ar calatori peste tot, fara niciun ban, da' tot intr-o cutie ar dormi(si de carton, macar asta in care e acum e de beton, daca o sa cada blocu' in caz de cutremur o sa-i fie si cavou! s-ar putea definitiv, nu-i vor gasi oasele prea curand...si lumanare o sa-i fie stalpu care se reflecta acum in lacu de peste drum). Gandu' asta cu lumanarea inainte de somnu vesnic nu-i da pace acum...oare sa-i fie drumu spre vesnicie barat de o lumanare? Ce face daca o sa moara fara lumanare?

Vrea sa lase lumea asta, da' nu-l lasa un gand. Tocmai si-a facut card la bcr, e primu din clasa care are asa ceva( e clasa a 9a si are card). Nu are decat 50.000 pe el(suntem in '97), nu va imaginati ca e de bani gata, doar ii place sa se afiseze. Nu ostentativ, da' vrea sa para important. Se imbraca la costum, isi ia geanta de piele si se plimba prin hoteluri, nu e targ la care sa nu fie prezent si ii place sa se bage in seama cu cei de acolo, doar-doar va capata un maruntis(ce fericit a fost cand a Si ii place sa ofere informatii, e oprit de oameni pe strada si intrebat de cine-stie-ce strada...I-ar placea sa zboare intr-un scaun pe deasupra multimilor si sa le dirijeze, sa asculte toti de el. Dar sa nu i se vada fatza. Noaptea se simte cel mai bine, cel mai aproape de adevarata sa natura. Maica-sa i-a zis ca l-a nascut noaptea, pe drum. Il obsedeaza gandul asta si de multe ori s-a certat cu ea. A auzit si el ca oamenii mari au tinut jurnale si vrea sa faca la fel, da' e stapanit de o lene prea mare pentru asa ceva. A scris intr-adevar cateva randuri, niste randuri care-l urmaresc de cand le-a asternut pe hartie: "Ce n-as da sa ma fi nascut tigan, intr-o caruta cu coviltir, sa ma plimb prin lume si sa fac ce vreau, fara sa fiu tras la raspundere. Liberate totala. Doar nebunii mai au asa ceva!". Asa a vazut ca se intampla cu tiganii si nebunii, ei fac tot ce le trece prin cap si nu li se intampla mai nimic.

Un comentariu:

Cristina-Andreea Nourescu spunea...

Imi place mult de tot textul, desi nu as putea spune de ce imi place. Poate k dauneaza tutunul grav sanatatii, dar destinul omului este unul creator si daca tutunul ajuta...e un rau necesar.


View My Stats