marți, 31 iulie 2007

Preafericitul Parinte Teoctist a trecut in lumea dreptilor

Preafericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a trecut in lumea dreptilor ieri, la ora 17.00, in urma unor complicatii cardiace aparute dupa ce a fost operat de adenom de prostata. Odihneasca-se in pace! Sper sa nu fie discutii la alegerea viitorului Patriarh, am incredere in Sfantul Sinod ca va face alegerea cea mai buna.

luni, 30 iulie 2007

bucuresti, spune daca ne iubesti!



2 puradei asteptand vremuri mai bune. M-am simtit ca un fotoreporter care se duce in africa special pentru cateva poze cu care spera sa castige premiul pulitzer.

joi, 26 iulie 2007

Vin americanii in Transnistria?


mai nou, cica americanii au in plan venirea in Transnistria. in pm, daca era vorba de alta parte a lumii, m-as fi suparat, da' daca venirea lor ar fi favorabila romaniei( daca stai sa te gandesti, avem interese opuse Rusiei in zona- sau cel putin asa-mi place sa cred, ca avem un plan pentru Transnistria), nu cred ca s-ar supara cineva( ma refer la romani, bineinteles). asta zice ca nu e nevoie de americani acolo, ca e deja o forta multinationala de mentinere a pacii, formata din cine credeti? din rusi, ucraineni, moldoveni si transnistreni. mie forta asta imi pare cel mult binationala, da' daca te gandesti si la politica externa a Rep. Moldova, se pare ca rusii detin controlu' total acolo. Asa ca nu pot fi decat de acord cu venirea americanilor, ca noi nu avem destul sange sa mergem peste ei cu tancurile!

Si in legatura cu sursa folosita, propaganda comunista s-a adaptat din mers la capitalism, asa ca nenorocitii si-au scos ziar "independent"(auzi la ei, se tin de glume) pe internet in care-si prezinta "tarisoara" lor care ar fi un ciub de contrabandisti si de mafiotzi...oops, pardon, mi-a scapat( asta ziceam io). ei de fapt vor sa fie perceputzi ca o tara de sine statatoare, care incerca sa-si castige un loc in europa de azi( a se citi in Rusia de azi)...neaga orice legatura cu Romania si vor sa nu mai mai fie perceputi ca facand parte din Rep. Moldova, desi nu sunt recunoscuti oficial de nicio tara. Numele "oficial" al Transnistriei este Pridnestovskaia Moldavskaia Respublica. Deci e clar pentru toata lumea ca statu' asta artificial creat e varfu' de lance al Rusiei. Si n-o sa ezite sa ne impunga asa putin pe unde ne doare mai tare

miercuri, 18 iulie 2007

hmm...insane in za brain

oare e normal sa vorbesti despre tine, in mintea ta, la persoana a 3a? "el ar trebui sa fumeze acuma! ma, da' asta nu se mai duce la munca? hai ba distrusule, alearga putin, k pierzi metrou'! nu ai mai postat de ceva timp... nu ai inspiratie? poate ar trebui sa te mai duci si u la spital(nu, nu e bolnav, acolo face practica)! pula mea! e dus cu capu' rau de tot asta". hai k ies, m-am distrat destul cu el..."nu auzi ba sa iesi!"

luni, 16 iulie 2007

mare vs. munte

Cand te duci la plaja iti asezi prosopu pe nisip, te dezbraci si apoi stai sa te arzi...seara te duci intr-un club. Nu lupti pentru supravietuire, si chiar daca se intampla sa nu stii sa inoti, e intotdeauna un salvamar in apropiere sau cineva saritor care te scoate din apa. Arunci chistocu' pe jos, il acoperi cu putin nisip sau il stingi in mare, si gata, nu risti sa dai foc la nimic... Pe cand la munte, se schimba treaba. Daca fumezi in cort, risti sa-ti dai foc la "casa". Aici tre' sa lupti pentru a vedea urmatoru' rasarit de soare... un pas gresit si te-ai dus intr-o rapa de unde nu stii cand (si daca) mai iesi. Si nici nu se pune problema sa te dezbraci, chiar vara fiind. Soarele e mult mai puternic aici, si desi pare cald, vremea se poate schimba intr-un moment. Pe malu marii daca te prinde furtuna risti sa te impiedici de un sezlong in drum spre hotel. Pe varfu' muntelui insa, daca s-a pornit vantu' sau ploaia, pana la cabana ai ceva de mers. Tre' sa te uiti si-n jos, si-n sus, si-n stanga, si-n dreapta. La mare te intereseaza doar bucile si sanii, pe cand daca urci o panta si te uiti prea mult la fundu' celei din fatza ta, risti sa nu mai rasfoiesti nicicand o revista playboy. Oamenii superficiali se duc (doar) la mare, pe cand la munte e loc doar pentru cei care iubesc natura...si beutura.

nelu stratan- Joe Dassin al Romaniei

Cred ca ati vazut in ultimu timp un videoclip nou la tv, facut la melodia "Zai-zai" a lui Nelu. Cand am aflat ca Pavel Stratan e frac'su, am avut pretentii de la el. Da' se pare ca minciuna are picioare scurte, astazi ascultand niste melodii frantzuzesti la radio, am dat peste o melodie a lui Joe Dassin "Siffler sur la colline". Postez si videoclipu' gasit pe youtube.com
P.S. melodia lu' nelu e aici

miercuri, 11 iulie 2007

unde esti copilarie cu pepenii tai cu tot?

ce poate fi mai frumos decat sa te lasi napadit de amintiri? azi am experimentat din nou salbaticia mancand dintr-un pepene rosu si zemos...muscam din el cu pofta, zeama imi curgea pe bot si obrajii-mi erau si ei manjitzi...mmmm...nu-mi place sa folosesc cutitu', cutitu' strica fibra...da' oare cum ar fi aratat omenirea acum daca n-ar fi existat cutitu'? destul de nasol! Se pare ca noi individual, de la nastere si pana la maturitate(de fapt, pana la sfarsitu' vietii) refacem drumu' parcurs de sutele de civilizatii existente pana acum...stau si ma intreb in ce epoca as fi io acum? hmm...cred ca nici in cea a fierului n-am intrat!

istorie

sâmbătă, 7 iulie 2007

printre vise

asa...se facea ca dormeam(noaptea trecuta). si la un moment dat am avut un vis...voiam sa ma pish...da' nu m-am trezit k tot omu sa ma duc la toaleta...nu, voiam sa ma pish intr-o carte(deci nu sa iau o carte din biblioteca si sa ma pish in ea, ci sa fiu un personaj literar si sa ma pish pt k asa voia scriitoru')...nu mai stiu in ce carte am ajuns, pana la urma m-am trezit si m-am dus la wc...fuckin' freaky...nu-mi explic...visu' bate realitatea...stiu, suna aiurea, da' asa a fost

duminică, 1 iulie 2007

distras

Nu mai iesise de mult timp pe balcon sa fumeze o tigara...se vede altfel cand fumezi...si nici nu tre' sa gandesti prea mult...a incercat sa gasesca steaua polara si caru mare(nu era prea greu, isi adusese aminte de ce-l invatzase bunicu'). Nuj' de ce, se gandea ca daca americanii au zgarie-nori, noi avem zgarie-branza...pm, nu are nicio legatura, da' astfel de ganduri ii treceau prin cap. Se uita si la luminile orasului semi-adormit, se gandea ca s-a plictisit, ca trebuie sa evadeze din cutia asta de beton. Da' unde? Daca ar avea bani o sa plece departe, pe o insula pustie...ce ar lua pe insula asta? Nu, isi sterge gandu asta din minte, mai bine s-ar face cersetor! Da, asa ar calatori peste tot, fara niciun ban, da' tot intr-o cutie ar dormi(si de carton, macar asta in care e acum e de beton, daca o sa cada blocu' in caz de cutremur o sa-i fie si cavou! s-ar putea definitiv, nu-i vor gasi oasele prea curand...si lumanare o sa-i fie stalpu care se reflecta acum in lacu de peste drum). Gandu' asta cu lumanarea inainte de somnu vesnic nu-i da pace acum...oare sa-i fie drumu spre vesnicie barat de o lumanare? Ce face daca o sa moara fara lumanare?

Vrea sa lase lumea asta, da' nu-l lasa un gand. Tocmai si-a facut card la bcr, e primu din clasa care are asa ceva( e clasa a 9a si are card). Nu are decat 50.000 pe el(suntem in '97), nu va imaginati ca e de bani gata, doar ii place sa se afiseze. Nu ostentativ, da' vrea sa para important. Se imbraca la costum, isi ia geanta de piele si se plimba prin hoteluri, nu e targ la care sa nu fie prezent si ii place sa se bage in seama cu cei de acolo, doar-doar va capata un maruntis(ce fericit a fost cand a Si ii place sa ofere informatii, e oprit de oameni pe strada si intrebat de cine-stie-ce strada...I-ar placea sa zboare intr-un scaun pe deasupra multimilor si sa le dirijeze, sa asculte toti de el. Dar sa nu i se vada fatza. Noaptea se simte cel mai bine, cel mai aproape de adevarata sa natura. Maica-sa i-a zis ca l-a nascut noaptea, pe drum. Il obsedeaza gandul asta si de multe ori s-a certat cu ea. A auzit si el ca oamenii mari au tinut jurnale si vrea sa faca la fel, da' e stapanit de o lene prea mare pentru asa ceva. A scris intr-adevar cateva randuri, niste randuri care-l urmaresc de cand le-a asternut pe hartie: "Ce n-as da sa ma fi nascut tigan, intr-o caruta cu coviltir, sa ma plimb prin lume si sa fac ce vreau, fara sa fiu tras la raspundere. Liberate totala. Doar nebunii mai au asa ceva!". Asa a vazut ca se intampla cu tiganii si nebunii, ei fac tot ce le trece prin cap si nu li se intampla mai nimic.

View My Stats