vineri, 24 august 2007

caldura mare, moncher!



Acum ii inteleg pe astia de ce inchid magazinele la 14-14.30... e o caldura insuportabila aici, desi sunt inconjrat de munti din toate partile. Lumea se uita cam ciudat la mine, si m-am gandit ca ar fi doua motive pentru chestia asta: 1. sunt tatuat( aici daca vezi pe cineva tatuat sigur nu e grec- e roman, albanez sau alta natie...) si 2. merg pe jos... Nu stiu cum vi se pare voua, da' mie mi se pare foarte normal sa merg pe jos- bine, nici nu am cu ce altceva...Faza e ca "spartanii" de pe aici isi plimba fundurile numai in masini sau pe motoare. Si sa tinem cont de faptu' ca nu suntem in vreun oras, ci intr-un mic sat de munte, Parori. Vila in care stau acum mai e locuita de o familie de greci, una de ucraineni si una de romani si e inconjurata de 3 restaurante. Ziua e destul de pustiu pe strazi, lumea e la munca, da' seara toata lumea e la taverna, mananca niste ierburi fierte si diverse chestii gen saganaki, souvlaki etc. In satul de langa noi e un arheologhiki hooros, adica un sit arheologic in care poti vizita o multime de biserci foarte vechi si un castel unde se retrageau ei cand veneau turcii sa-i casapeasca.

Cred ca spartanii astia nu prea aveau ceasuri inainte, aici clopotele bat ora exacta non-stop... M-am obisnuit si cu asta, credeam ca nu voi putea dormi noaptea, da' e ok pana la urma. Mai greu e cu comunicarea, engleza mea de balta nu se pupa cu engleza lor de mlastina, chiar si in orase(in Sparti), ma inteleg greu cu lumea. Nu sunt io expertu in limbi straine, da' macar stiu sa numar pana la 10, nu tre sa le arat ceasu ca sa ma inteleg cu ei. In fine, poate sunt ei mai patrioti si nu accepta influente din astea globalizatoare.

Un comentariu:

Cristina-Andreea Nourescu spunea...

monser, imi pare bine ca ti-e bine pe acolo, sunt 90% sigura ca te-ai adaptat foarte bine si usor (si aici e greu tare cu caldura, chiar si in Bucurestiul tau drag)... sa faci multe, multe poze & have only nice days!


View My Stats